borrel

09 september 2022 16:00

Vrijdagmiddag borrel

Organisatie:
Mirjam Fondse

Locatie:
Nog niet bekend

workshop

17 november 2022

Werkbezoek Iwan Klein

Organisatie:
Mirjam Fondse

Locatie:
Iwan Klein

ontbijtserie

special

27 augustus 2022 13:00

ZZPRO Wielerclassic

Organisatie:
Mirjam Fondse

Locatie:
Molenlaan


 

De situatie, een gezellige maandborrel van ZZPRO bij De Avonden aan de Kleiweg. Een groep van een man of twintig is gezellig aan het praten. Bij deze groep horen ook Paul Kampman en Nore van Tongerloo en ook zij raken aan de praat.

Nore vertelt dat ze bezig is om haar opleiding te voltooien van Management Drives. Tijdens het gesprek blijkt dat Nore op zoek is naar een team om mee te oefenen. Spontaan biedt Paul aan om aan de slag te gaan met het bestuur van ZZPRO. Nore pakt de uitdaging op en de eerste afspraak wordt ingepland.

Als eerste maakt iedereen een individuele afspraak om het persoonlijke profiel door te nemen. Management Drives werkt met leiderschap en drijfveren. “De leiderschapsschapstijl toont de kracht van uw drijfveren wanneer u deze ten volle benut. Leiderschap tonen is daarmee voor iedereen de manier om alles uit zichzelf, een situatie en anderen te halen en is niet alleen voorbehouden aan leidinggevenden”. Iedereen uit het bestuur heeft een aantal vragen ingevuld en die heeft Nore verwerkt in een persoonlijk profiel.

Na de individuele gesprekken heeft het bestuur een hele ochtend een sessie. Dat was heel erg boeiend, dingen worden helder, posities krijgen een plek. Het bestuur van ZZPRO is een groep mensen die vriendschappelijk met elkaar omgaan. We delen lief en leed en zijn in de loop der jaren naar elkaar toegegroeid. Hoe zou dit vertaald worden in de zes stijlen van leiderschap? Nore begeleidt ons zorgvuldig door de ochtend heen. De leiderschapsstijlen worden uitgelegd. De groepsdynamiek wordt ingedeeld in kleuren. We krijgen verschillende opdrachten en gaan daarmee aan de slag. Aan het einde van de ochtend hebben we een plan voor de toekomst. Dat plan krijgen we later per mail bevestigd.

De samenvatting? “Ons team is sterk gericht op harmonie, sociaal ingesteld en bekommert zich om anderen. Dit team acteert autonoom in het netwerk en zoekt consensus. Ze verbinden het streven naar harmonie met het uitwisselen van ideeën. Samen zaken doordenken maakt dat mensen elkaar echt aanvoelen. Dit team stelt zich dienstbaar op aan het geheel en sluiten ze aan bij al het goede dat de organisatie al doet. Ze bouwen voort op datgene waar ze echt in geloven. Het moet nu echt passen bij onszelf. Valkuil kan zijn dat dit team onvoldoende keuzes maakt en duidelijkheid creëert, dat ze te lang blijven brainstormen en sparren. Op deze manier wordt de harmonie niet echt bewaakt.”

Persoonlijk vond ik het erg leuk om mee te maken. Ik had eerst mijn twijfels, ik ben toch zzp’er dan heb ik toch niet te maken met leiderschap? Maar het gaat ook over leiderschap over je eigen bedrijf. Het gesprek met Nore was heel prettig en ze werkt op een rustige en heldere manier. Na de sessies met ons team kan Nore haar studie afmaken en zich ook gaan richten op groepen. Een mooie win-win situatie!

Dus waar een borrel toe leidt, een leiderschapsvisie over het bestuur en ZZPRO’er Nore die nu gecertificeerd is voor groepen binnen Management Drives.

Wil je meer weten? Nore van Tongerloo, http://www.tongerloohrservices.nl