Sinds de oprichting van ZZPRO hebben veel zzp-ers elkaar gevonden voor opdrachten en zijn er verschillende samenwerkingsverbanden ontstaan. Dit resulteert in meer bedrijvigheid, het delen van kennis, het organiseren van andere initiatieven en meer omzet voor onze leden.

Hieronder een greep uit de samenwerkingen die binnen ZZPRO zijn ontstaan.

2018

Het bouwen en vormgeven van de nieuwe website van Karreman010° en Renew Identity. Door Noor Knaan en Claudy te Brake.

Remco Wijnings (business analist) ontmoette Mario Klaver (app developer) tijdens het ZZPRO in Zaken ontbijt. Het contact was meteen goed. Toen Remco (Wijnings Business Consultancy) korte tijd later bij een interim opdracht een app developer nodig had, liet hij Endpoint, het bedrijf van Mario, in concurrentie meedingen. En de opdracht ging naar.... Mario natuurlijk.

Intervisie-groep waarin drie ZZPRO-leden elkaar scherp houden op het gebied van ondernemerschap. Door Iwan Klein, Merijn Brous-Pieterse en Noeky Karreman

Het organiseren van een veiling tbv de nieuwbouw van het clubhuis van scouting Hillegersberg, samenwerking tussen Event Plan It en advocatenkantoor van Leeuwen (veilingmeester).

Het ontwerpen van trouwkaarten voor een klant van Wedding Plan It door A10+.

2017

Het organiseren van een serie workshops ‘Verhalen verbinden in de wijk’ door Stephanie Beijnes (praktijk Verlies en verder) en Mirjam (Event Plan It). Een serie van zes avonden voor bewoners uit het Kleiwegkwartier. Tijdens deze avonden schrijven deelnemers hun levensverhaal. De serie vond plaats in de kinderboekenwinkel Ver van Hier. Organisatie Stephanie Beijnes, Mark van Leeuwen en Mirjam Fondse. De verhalen zijn geëxposeerd bij Ver van Hier en er was een afsluitende middag op het Koeienplein.

2016

Esther van der Valk en Arie Smitskamp bemiddelen in een conflict bij een gebiedscommissie in Rotterdam.

2015

Organisatie van diverse exposities door Unico Wilkens in samenwerking met Mirjam Fondse. Gedurende twee jaar zijn er verschillende exposities georganiseerd en geopend door Unico en Mirjam, op het gebied van fotografie en beeldende kunst.

Fotograaf exposeert bij wijnhandel De Bergse Cave van Unico Wilkens. Door Paul Kampman.

Organisatie van expositie Vallen en Opstaan in het kader van 40 dagen Schiebroek. Samenwerking tussen Ted Eggink en Mirjam Fondse. Organisatie en uitvoering van beeldende en fotografie kunst door Mirjam in de Goede Herderkerk met opening en opbouw van de expositie.

Artiscoop (Marjolein Roeffel) en Event Plan It (Mirjam Fondse) classic meets modern. Een project met Laurens Borgsate en Artiscoop, diverse scholen en kunstenaars. De organisatie en uitvoering van een kunstproject met als hoogtepunt de uitvoering van een muziekensemble in het Laurens waarbij er geschilderd werd door kinderen van diverse basisscholen. Een van de kunstwerken is aangeboden aan de heer Kamps voor in het kantoor van de gebiedscommissie.

Expositie Kunst in de Cave, beeldend afscheid oktober november 2015. Een samenwerking met Unico Wilkens van de Cave en Mirjam Fondse van Event Plan It voor Marga Hop en haar vriendinnen. Expositie van bijzondere kunst. Met medewerking van Stephanie Beijnes met een avond over rouw en verlies. De expositie is uitgebreid met diverse informatie avonden en thema’s waardoor het een diepere laag kreeg.

Esther van der Valk, Harry te Riele met Transitiefocus. Een bijzonder goed werkende samenwerking tussen twee professionals die elkaar ontmoet hebben tijdens het ZZPRO jaarcongres. In 2015 heeft Mirjam hen tijdelijk ondersteund, met het benaderen van potentiele klanten.

2014

Hosting van het ZZPRO Groots Reünie Ontbijt met pitches van tientallen ZZPRO-ers in Studio Hillegersberg. Door Edwin van den Berg.

Fiscaal-juridische samenwerking in een pittige ontslagzaak. Daarna werkten ze meerdere malen samen. Door Bert van Leeuwen en Johan Kauffman.

ZZPRO-ers kunnen, door samen te werken, inschrijven op een grote communicatie-aanbesteding. Door Noeky Karreman, Els Veltkamp e.a.

Fraaie wandelroutes in de deelgemeente. Een opdracht van de Deelgemeente HiS aan een team ZZPRO-ers. Door Marjolein van Weegen, Pieter Kuiper en Maarten van der Velde.

Zes ZZPRO-leden starten een intervisie-groep om elkaar te coachen. Door Maarten van de Velde, Esther Janssen, Marianne Roelofs, Lex Bruns, Carel Beynen en Noeky Karreman.

Vergaderen en wijn proeven in het proeflokaal van wijnhandel De Bergse Cave. Voor vele ZZPRO-ers. Door Unico Wilkens.

2013

“De alternatieve munt” ofwel de Dam, Rotterdams Geld. Nieuw betaalsysteem, extra omzetkansen. Door Christine Gardner, Harry te Riele, Arie Smitskamp, Mirjam Fondse e.v.a.

De onnavolgbare ZZPRO in Zaken Ontbijtsessies waar ZZPRO-ers elkaars pitch en performance helpen verbeteren. Door ZZPRO-penningmeester Johan Kauffman.

Woody-Woody levert exposure voor alle leden op vele evenementen: het ZZPRO-visitekaartjesbord. Door Dennis Last.

Profielfoto’s voor het bestuur van Stichting De alternatieve munt. Door Emiel Lops.

Initialisatie van de samenwerking tussen vso De Hoge Brug en Romeo. Door Michiel Banning en Marjolein van Weegen.

2012

Een langdurige en goedlopende samenwerking op het gebied van transities. Door Esther van der Valk en Harry te Riele. Ondertussen hebben zij Transitiefocus opgericht. Het bedrijf loopt goed en is inmiddels bezig met grote opdrachten voor Rijkswaterstaat en de provincie Noord-Brabant.

Marketing- en salesworkshops, meerdere volgeboekt. Door Frank Serraarens en Marjolein van Weegen. Beiden hebben een tijd intensiever samengewerkt.

Twee ZZPRO-ers, mediators, vullen elkaar aan en leveren in combinatie optimaal bemiddelingswerk. Door Moniek van der Lugt en Ada Baars.

Samen met Timmerbedrijf Ten Hove inschrijven op grotere bouwprojecten: dat werkt! Het bedrijf realiseert ruim 80% van zijn omzet bij ZZPRO-ers. Door Marco ten Hove.

Artikelenreeks ‘Achter de voordeur van’ in huis-aan-huis-blad. Extra media-exposure en omzet voor 20 ZZPRO-ers via Dichtbij. Door Els Veltkamp.

Uitruil van professionele diensten. Door Tanneke Jansen en Mieke Hartwig.

Buurbankje, een prachtconcept van 3 ZZPRO-ers. Door Maarten van der Velde, Els Veltkamp en Marjolein van Weegen.

Opzetten Broodfonds Rotterbammetje. Door Christine Gardner, Margot Fokke, Marco ten Hove en diverse andere ZZPRO-leden.

Een prachtig beeldmerk en dito huisstijl. Speciaal ontworpen voor bijvoorbeeld de Dam en ZZPRO-leden Bert van Leeuwen en Arie Smitskamp. Door Brigitte Boits.

Bekleding van meubels, met korting, voor diverse ZZPRO-ers. Door Odette Oosting.

Kerstpakketten van wijnhandel De Bergse Cave voor de klanten van ZZPRO-er Johan Kauffman. Door Unico Wilkens.

Intervisie-sessies en andere samenwerking tussen ZZPRO-architecten. Door o.a. Ingrid Douwes en Lex Bruns.

Fraaie profielfoto’s voor op website of social media van meerdere ZZPRO-ers. Door Paul Kampman.

Ontwerp en/of realisatie van website, logo, huisstijl en merchandising voor vele ZZPRO-ers. Door Leon Goedhart.

RO Transitieteam: werken aan de toekomst van het Kleiwegkwartier. Leegstand herbestemmen en nieuw leven in de brouwerij. Door vijf ZZPRO-ers en diverse hulptroepen.

Professionaliseringsoverleg voor en door startende ondernemers. Door Mieke Hartwig, Corinne Stoffels en 2 van buiten ZZPRO/HiS.

Fraaie werk- en vergaderplekken voor meerdere ZZPRO-ers bij GoodPlace2Work. Door Noëlla de Jager.

Erkenning dat cohesie tussen zelfstandig professionals bijdraagt aan de economie van buurt, wijk, kwartier, deelgemeente en stad. Samen werken aan een slagvaardiger overheid. Door Kees Koning en Martine Waalkens.

Organisatie ZZPRO-congressen 2012 t/m 2016 door ZZPRO bestuur i.s.m. Esther van der Valk, Jacqueline Kolpa, Marianne Roelofs, Anouk Drooger en Hanneke Schmeets.

Direct na het ZZPRO-jaarcongres zijn de cateraars van de borrel en de high tea samen gaan werken. Zij hebben een bedrijf samen opgericht en hebben sinds een paar jaar een eigen pand onder de Hofbogen.