Jan Frits van 't Zand
Jan Frits & Coaching
Jan Frits
van 't Zand

Jan Frits van 't Zand

Coach, consultant, trainer
Coaching in Rotterdam, voor particulieren en bedrijven

Iedereen die zich persoonlijk wil ontwikkelen kan bij mij terecht met vragen over werk of privé-leven. Coaching werkt, bijvoorbeeld bij deze vragen:
Hoe ga ik om met al die keuzemogelijkheden?
Past mijn baan nog wel bij wat ik echt wil?
Hoe neem ik verantwoordelijkheid voor mijn werk en voor me zelf
Heeft wat ik doe nog wel zin?
Kan ik dit eigenlijk wel?
Wat is de volgende stap?

Hoe maak jij de keuzes die passen bij wat jij in de wereld wilt betekenen? Hoe kun jij optimaal floreren?
Ik zorg voor veiligheid en vertrouwen zodat je je op je gemak voelt. Ik heb de beschikking over verschillende coachings-technieken en samen met jou bepaal ik wat het beste past bij jou. Als het kan werken we praktisch en taakgericht en als het nodig is gaan we de diepte in. Je leert jezelf beter kennen en dat kan confronterend zijn.

Mijn werkwijzen zijn voor een groot deel gebaseerd op uitgangspunten van de positieve psychologie. Dat betekent bijvoorbeeld meer kijken naar wat wel werkt dan naar de oorzaken van een probleem. Het doel is floreren als mens.

Naast praten en denken gaan we soms aan de slag met ervaren en voelen, omdat je een probleem dat veroorzaakt is door gedachten het beste kunt oplossen door iets anders te doen dat meer oplevert. Voelen doe je met je hele lijf en niet alleen met je brein en daarom komen we vaak in beweging waarbij we samen door de kamer lopen zodat je vanuit verschillende posities en verschillende invalshoeken ervaart hoe dat is en wat er verandert. Zo kom je tot nieuwe gezichtspunten.
Uit onderzoek is gebleken: de klik tussen cliënt en coach is het belangrijkste werkzame bestanddeel van coaching.

Daarom kun je vrijblijvend kennismaken zodat we samen kunnen onderzoeken of we goed kunnen samenwerken.