Michel Van Steen
Touch2
Michel
Van Steen

Michel Van Steen

Coach, Trainer, Psychosomatisch therapeut
  • Coaching & Counselling
  • Communicatie & PR
  • Evenementen & Organisatie
  • Organisatie, Advies & Management
  • Training & Opleiding
  • Zorg, Welzijn & Gezondheid
Als vanaf 2002 bevlogen zelfstandige kan ik van alles schrijven over wie ik ben en wat ik doe.
Veel handiger om gewoon even een kijkje te nemen op de website: www.touch2.nl

Om toch een impressie te krijgen, hier enkele ervaringen uit t veld:

"Door de training natuurlijk leiderschap, persoonlijke coaching en verschillende teambuildingsessie heeft Michel/ Touch2 mij geholpen in mijn ontwikkeling tot een succesvol manager. Zowel bij Sanoma Uitgevers als bij VNU Media heeft dat als resultaat gehad dat ik in staat ben geweest een nieuw team te bouwen, een bestaand team vitaal en succesvol te maken en twee teams te integreren in een hecht, energiek team. De inzichten en tools die Michel kan aanreiken zijn een must have voor elke manager die succesvol wil zijn en blijven."

Manager VNU Multimedia IT portfolio


Vanwege rugklachten en burn out (uitgeput) kwam ik, via een mondelinge aanbeveling, in 2008 in contact met Michel. Een wereld ging voor mij open! Het leek wel een soort 'thuiskomen'. Zijn aanpak qua diagnose, insteek, zeer intens/persoonlijke benadering gaven mij direct het gevoel van vrijheid/openheid en het willen delen van mijn klachten/problemen/worstelingen. Nu na een samenwerking (!) van ruim 10 jaar ervaar ik nog steeds verbetering, verwondering, verjonging, verlichting. De kwaliteiten van Michel zijn veelzijdig; Getalenteerd, zeer ervaren, wijs, niet te vangen, praktisch en theoretisch breed georiënteerd, een eigenwijze en eigenzinnige coach, zijn gevoelige handen, sterk inlevend, geen gebaande paden, creatief, onconventioneel, inmiddels ook een vertrouwelijke en betrouwbare vriend. Na een bezoek aan Michel ga ik weer opgeladen op pad. Mijn vitaliteit kent geen grenzen en mijn lichaam laat me bijna (leeftijdsgebonden) weer alles doen.

Jan – Ex – Hoofd Trading van een vooraanstaande vermogensbeheerder.


Michel weet op een zeer respectvolle en vertrouwelijke manier van luisteren en analyseren een omschrijving te geven van patronen die door de jaren heen zijn ontstaan. Zijn manier van kijken naar en het omschrijven van mijn lichaamshouding en het koppelen hiervan aan patronen, maakt dat ik inzicht heb gekregen in manieren waarop ik situaties aanga en daarmee ook in stand houdt. Door zijn heldere manier van het inzichtelijk maken van dynamieken in mijn dagelijks leven heeft Michel mij geleerd om patronen te herkennen en situaties anders te benaderen. Ik heb geleerd om controle te nemen in bepaalde situaties, de ander daarbij te blijven zien, zonder mijzelf daarbij weg te cijferen.

Adjunct directeur ZML School


De afgelopen jaren heeft Michel mij op verschillende momenten professioneel bijgestaan in mijn loopbaan. Ik kwam met hem in contact via een referentie uit mijn zakelijke netwerk en dit resulteerde in een persoonlijk coachingstraject van 12 maanden. Vanwege Michel zijn pragmatische manier van werken en heldere wijze van communiceren, besloot ik daarna om samen met hem een teambuilding traject in te gaan. Hierdoor was ik in staat om in relatief korte tijd mijn nieuwe team beter te laten communiceren met elkaar en hen meer inzicht te geven in ieders kennis en vaardigheden. Na een baanwissel en heb met mijn managementteam een vitaliteitsworkshop gedaan met Michel. Voor ons allen was dit verhelderend, maar ook confronterend, omdat je echt met je neus op de feiten wordt gedrukt op thema's als worklife balance, mentale gezondheid en stress management. De laatste jaren is Michel bij onze organisatie actief geweest in persoonlijke coachingstrajecten op individueel medewerkersniveau. Ik kan Michel Steen aan iedereen van harte aanbevelen, zowel voor persoonlijke coaching als voor team/organisatie ontwikkelingstrajecten.

Directeur Rotterdam ABNAmro MeesPierson


"Als je de diepte in wilt met je patronen en daar wezenlijk iets aan wilt veranderen, ga dan naar Michel. Als je aan de oppervlakte wilt blijven, ga dan vooral veel met anderen praten. Zeker voor mannen als ik die lang gewend zijn geweest alles in hun hoofd en met praten op te lossen, biedt dit een heel nieuw perspectief. Mijn lijf doet volledig mee in mijn veranderings- en levensprocessen! Ik zie mijn bezoek aan Michels praktijk als Groot Onderhoud. Waardoor ik als coach en trainer krachtiger sta en beter mijn werk kan doen."

Eigenaar van JBBX Team Effectiviteit en Persoonlijke Ontwikkeling


Met zijn grote intuïtieve vermogen en professionaliteit weet Michel precies de juiste vragen te stellen. Dat maakt me bewust en creëert inzichten. Zijn lichaamsgerichte aanpak helpt om die inzichten vervolgens in mijn lijf te integreren. In mijn geval gaat het over acceptatie, overgave en vrouwelijkheid. Op zeer integere wijze weet Michel precies zijn vinger op de zere plek te leggen én mij te helpen om de mijzelf opgelegde belemmeringen te doorbreken.

Eigenaresse coaching/trainingsbedrijf