borrel

09 september 2022 16:00

Vrijdagmiddag borrel

Organisatie:
Mirjam Fondse

Locatie:
Nog niet bekend

workshop

17 november 2022

Werkbezoek Iwan Klein

Organisatie:
Mirjam Fondse

Locatie:
Iwan Klein

ontbijtserie

special

27 augustus 2022 13:00

ZZPRO Wielerclassic

Organisatie:
Mirjam Fondse

Locatie:
Molenlaan


 

Leuk om je te ontmoeten! Je zou het bijna verleren. Netwerken. Om deze vaardigheid onder de knie te houden geven we hierbij een paar tips uit het blad Events en de column van Erik Peekel, oprichter van Aaaaha! Bureau voor live communicatie.

Je kunt gaan voor de klassieke openingszin; ken ik je ergens van of heb ik je hier al eerder gezien. Je zou ook kunnen gaan voor de openingszin; wat was nou de mooiste opdracht die je deed? Geheid dat je verhaal beter blijft hangen. Want als iemand je vertelt over een bijzondere opdracht, dan spreekt dat tot je verbeelding. Je onthoudt het beter en kan later makkelijker iemand aan zijn werk koppelen dan een algemeen verhaal. Want zoals Erik Peekel al zegt; introductiepraatjes, websiteteksten en netwerkgesprekken bevatten meestal te veel jargon en algemeenheden. Een zorgvuldig gekozen voorbeeld is veel duidelijker en je onthoudt het makkelijker. Denk hier alvast over na, als straks het netwerken weer begint!

Een andere netwerktip; een om een gesprek te beëindigen: je kijkt de ander in de ogen, geeft een hand en zegt 'leuk om je te ontmoeten' en gaat op weg naar de volgende ontmoeting.

Heb jij nog leuke netwerktips? Deel ze op een van onze social media plekken zoals LinkedIn, Facebook of Instagram.