Diana de Veld, medisch en wetenschapsjournalist

KvK nummer: 64460185
DAM rekeninghouder (alternatieve munt: www.rotter-dam.nl): Nee
Neem contact op

Stuur een bericht naar de eigenaar van deze vermelding

Via dit fomulier stuur je eenvoudig een bericht naar dit ZZPRO-lid. De ondernemer ontvangt een e-mail met de hier ingevulde informatie.


Bent u op zoek naar een ervaren medisch of wetenschapsjournalist met vakinhoudelijke kennis? Dan bent u bij mij aan het juiste adres. Sinds 2004 schrijf ik voor meerdere opdrachtgevers, zoals het Leids Universitair Medisch Centrum, populair-wetenschappelijk magazine KIJK, Oncologie Up-to-date en verschillende medische tijdschriften van uitgeverij BPM Medica. U kunt bij mij terecht voor interviews, reportages, persberichten, achtergrondartikelen en congresverslagen. Ik heb ook veel ervaring met eind-/hoofdredactie en bladmanagement.

Toegankelijk maar genuanceerd
De nobele taak van de journalist is om zó te schrijven dat de lezer vanzelf zin krijgt om verder te lezen. Dat hij aanhaakt bij de lijn van het verhaal en actief meedenkt. Dus moeten teksten helder zijn en aansprekend, en zo toegankelijk als mogelijk. Zonder onnodig moeilijk taalgebruik, maar wel met behoud van de broodnodige nuances.

Overbruggen
De journalist wil een brug slaan tussen de experts en de lezer. Daarbij helpt het enorm als hij zelf de vaktaal goed verstaat. Mijn achtergrond in geneeskunde en natuurkunde zorgt ervoor dat ik de specialisten kan begrijpen; mijn liefde voor taal doet de rest. En uiteraard pas ik mijn taalgebruik aan de lezer aan. Want de KIJK-lezer vraagt om een heel ander verhaal dan de specialist met een abonnement op Medische Oncologie, of de patiënt die toevallig een magazine openslaat in de wachtkamer.

© 2018 ZZPRO Rotterdam. All Rights Reserved. ZZPRO Hillegersberg Schiebroek
WordPress Directory Theme

Classified Ads Software

Spring naar de toolbar