Terugblik leden-voor-leden acties workshop ‘Mindful werken’

Workshop Mindful werken

Hardlopen, in de natuur zijn, vissen… Dat zijn zo een aantal voorbeelden die worden genoemd als je vraagt naar wat zo’n moment is, waar je helemaal in het hier en nu kunt zijn. Even niet bezig bent met wat er gisteren is gebeurd. Of zorgen hebt over de toekomst.
Maar ondanks die hier- en nu momenten kan er ook best veel drukte aanwezig zijn in het hoofd van de zzp-er. Al die ideeën, creatieve plannen, social media, bezig zijn met klanten en opdrachtgevers…. Hoe kun je ontspannen ten midden van al die (werk) drukte in je hoofd?
Tijdens deze workshop werd er o.a. geoefend met de 3 minuten adempauze, een korte Mindfulness oefening waarbij je jezelf de ruimte leert geven om tijdens een drukke dag even tot rust te komen. Ook deden we een vorm van yoga die in opkomst is bij bedrijven en organisaties: Yoga nidra, ook wel slaapyoga genoemd. Bij deze vorm hoef je niet te bewegen, maar lig je stil en volg je de begeleidende stem. Het is een methode om fysiek, mentaal en emotioneel helemaal te ontspannen. Een half uur staat daarbij gelijk aan ongeveer 3 tot 4 uur (lichte) slaap.
‘Heerlijk’ en ‘ontspannen’, waren de woorden waar de deelnemers de workshop mee afsloten. ‘En de 3 minuten adempauze is een simpele oefening die je makkelijk kunt toepassen in je dagelijkse (werk) leven.’
Heb je deze workshop gemist, maar zou je graag 1 van de oefeningen thuis willen doen? Je vindt ze op het YouTube kanaal van Vivoforlife: 3 minuten ademruimte en yoga nidra.

Met dank aan Nadia Bertelli, Vivo for life

13 mei 2018 |

Geen reacties toegestaan

© 2018 ZZPRO Rotterdam. All Rights Reserved. ZZPRO Hillegersberg Schiebroek
WordPress Directory Theme

Classified Ads Software

Spring naar de toolbar