Nieuws

LinkedIn, zegen of hels?

Reacties staat uit voor LinkedIn, zegen of hels?

LinkedIn, je bent er regelmatig actief op of je doet er (te) weinig mee.

Woensdagmorgen 8 november gingen negen ondernemers druk aan de slag om aan hun LinkedIn profiel te werken. Door met elkaar te sparren over woorden, profielen, kenmerken èn ideeën uit te wisselen krijgt iedereen zijn profiel weer scherper. Onder bezielde leiding van Paul Kampman worden headlines herschreven, kijkt iedereen naar zijn of haar samenvatting, controleert men of de algemene informatie wel klopt en worden nieuwe vaardigheden toegevoegd. Het is een geanimeerde ochtend die omvliegt.

Verder bieden zich direct nieuwe mogelijkheden voor nieuwe workshops. Namelijk een vervolg op deze LinkedIn sessie (heeft iedereen vijf mensen benaderd voor een aanbeveling?) en ook één van de deelneemsters biedt direct een workshop aan voor de ZZPRO leden. Kortom, geslaagde ochtend en voor herhaling vatbaar. Dank Paul Kampman voor de voorbereiding en begeleiding.  het laatste huiskamerkantoor

 

8 november 2017 |

Jubileumfeest

Reacties staat uit voor Jubileumfeest
Jubileumfeest ZZPRO

ZZPRO viert feest

De stichting bestaat vijf jaar en dat vieren we donderdag 23 maart met een besloten feest voor leden en oud-leden. Op Facebook blikken we terug op de afgelopen vijf jaar. Wat is er al veel georganiseerd. Wat hebben er al veel mensen opdrachten uit gehaald. Wat zit er al ont-zettend veel tijd in vanuit het bestuur. Wat zijn er al leuke en succesvolle samenwerkingen uit ontstaan. Hele artikelen kunnen we er mee vol schrijven. Maar dat doen we niet.

Vooruitgang

We gaan eerst feest vieren en kijken, af en toe, nog terug op die vijf intensieve jaren. Maar vooral kijken we vooruit. Om de zzp’ er nog beter in beeld te krijgen bij bedrijven, bij de politiek, bij de opdrachtgevers. Zodat we nog meer mooie contacten leggen. En de leden bij potentiële opdrachtgevers onder de aandacht brengen.

Jubileumfeest ZZPRO

Jubileumfeest ZZPRO

17 maart 2017 |

ZZPRO in Hart van Holland

Reacties staat uit voor ZZPRO in Hart van Holland

Uit de krant

De afgelopen weken heeft Bert van Leeuwen, de nieuwe voorzitter van ZZPRO, diverse gesprekken gevoerd. Met diverse leden, die bij hem kwamen speeddaten, en met heel veel organisaties. Ook een groot interview met de krant ontbrak niet in zijn agenda. Bijgaand het artikel uit de Hart van Holland, week van 1 maart 2017.

Bert van Leeuwen in de krant

2 maart 2017 |

Nieuwe voorzitter

Reacties staat uit voor Nieuwe voorzitter
foto door Paul Kampman

Nieuwe voorzitter ZZPRO

In alle uitnodigingen werd het aangekondigd; per 1 februari heeft ZZPRO een nieuwe voorzitter. En op de gezellige en drukbezochte afscheidsborrel van Tanneke Jansen is de naam bekend gemaakt. Bert van Leeuwen neemt de voorzittershamer over van Tanneke!

Het bestuur heeft gesprekken gevoerd met verschillende mensen. Stuk voor stuk leuke en geschikte mensen, maar een eigen bedrijf is niet altijd te combineren met een bestuurslidmaatschap. Bert draait al twee jaar mee als gewoon bestuurslid en heeft al contacten met de Gemeente en met collega-netwerkorganisaties. Bovendien heeft hij veel zin in de klus. Jullie gaan snel van hem horen.

Tanneke Jansen gaat zich nu volledig richten op haar opleiding in de klassieke homeopathie met als doel om zelf een praktijk te starten. Ze is daarnaast nu bezig met een nieuwe klus, die prompt op 1 februari op haar pad kwam.

Wat moet je weten van de nieuwe voorzitter:

Bert van Leeuwen

Geboren:                                         29 augustus 1961 te Rotterdam

Leeftijd:                                            55

Middelbare school:                        Professor Casimir VWO in Vlaardingen (nu VOS)

Studie:                                              Kandidaats Politieke Wetenschappen in Leiden

Doctoraal Nederlands Recht (Strafrecht en Sociaal Recht) in Leiden

Werkervaring:                                  Jurist sinds 1986 en Advocaat sinds 1998

Sinds 2008 zelfstandig advocaat onder de naam

Advocatenkantoor van Leeuwen

Specialisaties:  Arbeidsrecht en Letselschade

Bestuurlijk:                                    Voorzitter ZZPRO te Rotterdam (Bestuurslid sinds 2015)

Voorzitter Wijkbus Hillegersberg-Schiebroek

Houdt van:                                     Rotterdam, Feyenoord, Netwerken

Laatste boek:                                 Johan Cruijff – Mijn Verhaal 2016 (download)

Laatste cd:                                      Nick Cave – Skeleton Tree 2016 (download)

Favoriete vakantieland:               Australië

Favoriete eten:                               Indonesische keuken

Favoriete drank:                             Cola Zero

Altijd wakker maken voor:            Een mooie en lastige zaak, of een leuke en

drukbezochte netwerkborrel

Wil altijd nog eens:                        Parachutespringen

foto door Paul Kampman

foto door Paul Kampman tijdens het Jaarcongres 2016

Bert houdt het welkomstpraatje

8 februari 2017 |

Wie wil er zo’n 2000 mensen vertegenwoordigen?

Reacties staat uit voor Wie wil er zo’n 2000 mensen vertegenwoordigen?
tannekejansen

Draag ik de voorzittershamer aan jou over?

De eerste jaren is met veel energie en enthousiasme gewerkt aan de opstart en naamsbekendheid van ons netwerk. De afgelopen 3 jaar hebben we de nadruk gelegd op het verder professionaliseren van ons netwerk en samenwerken met Gemeente en andere ondernemersnetwerken. Samen met de winkeliers- en ondernemersverenigingen HIS behartigen wij onze belangen bij de bedrijfscontactfunctionaris en “Stadsontwikkeling”. Periodiek overleggen we met de Gemeente, waarbij wij uitwisselen wat praktisch en nodig is om te zorgen dat ook zzp-ers in aanmerking kunnen komen voor grote opdrachten bij gemeentelijke instellingen.
De samenwerking met ZZP Capelle, ZZP Krimpenerwaard en ZZP Zuidplas heeft geleid tot een geslaagde gezamenlijke BBQ. Je bent ook welkom bij evenementen van onze ZZP-collega’s. Een ander mooi resultaat is dat we collectief lid zijn geworden van MKB Rotterdam, zodat jij als ZZPRO-lid naar de MKB Rotterdam bijeenkomsten kunt!
Nu vind ik het tijd om plaats te maken voor een opvolger. Lijkt het jou leuk op te treden als gezicht en aanspreekpunt voor onze club en onze belangen te behartigen? Neem dan contact met me op voor meer info. Ik hoor graag van jou! voorzitter@zzpro.nl
Tot gauw!

Tanneke Jansen

21 november 2016 |

Laatste borrel Buurtwerkplek

Reacties staat uit voor Laatste borrel Buurtwerkplek
Feest Driezestig

Laatste borrel Buurtwerkplek

Hermann Matieschek stopt met de Buurtwerkplek. En daarom kun je op 24 november tussen 17.00-19.00u persoonlijk afscheid nemen van de Buurtwerkplek. Hermann-kleinHij gaat zich op een andere vorm van ondernemen richten. Wat er met de Buurtwerkplek gaat gebeuren is nog niet bekend. Bedankt Hermann voor je gastvrijheid tijdens de vele Open Coffees en de keren dat we gebruik konden maken van de Buurtwerkplek. We wensen je veel succes toe met je verdere ondernemersplannen!

1 november 2016 |

Jubileumjaar 2017

Reacties staat uit voor Jubileumjaar 2017
foto-logo

5 Jaar ZZPRO: Lustrumfeesten

In 2017 bestaan wij 5 jaar! Ons 1e lustrum; dat vraagt om een goed feest! En wat is nu een goed feest? Dat bepaal jij! Heb jij een goed idee hoe wij ons lustrum gaan vieren, laat het weten en organiseer het samen met andere leden. Een groots gala, een zakenontbijt, iets sportiefs, een cultuurmarathon, vakinhoudelijke workshops of gewoon met zijn allen de kroeg in? Jij en je mede-zzpro-ers bepalen hoe ons lustrum er uit gaat zien. Heb je een concreet plan? Neem contact op met een van de bestuursleden, dan maken we er samen een geweldig feest van!

evenementen@zzpro.nl

 

23 september 2016 |

Werkplekestafette, een verhaal vol passie

Reacties staat uit voor Werkplekestafette, een verhaal vol passie
de werkplekestafette

werkplekestafette Woodcompany werkplekestafette september werkplekestafette ZZPRO Thijs vertelt enthousiast over zijn werk de werkplekestafette werk van de woodcompanyWoodcompany

Thijs Coers was de gastheer van de werkplekestafette in september. Met echte passie vertelde hij over zijn bedrijf maar vooral over wat hij zo ontzettend leuk vindt aan hout. Dat hij in elk stuk hout een mogelijkheid ziet. Maar ook dat hij bezig is om vooral lokaal hout te verzamelen. Vol trots laat hij zijn nieuwste werktuig zien. Hij is vooral bezig met stammen, krom hout om dat tot bijzondere werkstukken te maken als speelhuizen, tafels, bank of wat je maar wil. Alle vrijheid om te maken wat het hout hem aangeeft, dat is het mooiste dat er is.

Maar hij vertelt ook dat hij continue aan het stoeien is met zijn tijd. Nieuw werk aannemen, ja prima over een paar maanden ben je aan de beurt. In het begin was het zoeken naar klanten, nu zijn ze speciaal naar hem op zoek. Een creatieve doener, die wil zich niet bezig houden met z’n website en dat soort zaken. Maar ook; personeel, kun je creatief werk uitbesteden? Heel herkenbaar voor onze gasten zoals Dennis Last van Woody Woody. Eveneens een houtspecialist. Geen concurrent want Dennis werkt wel met hout maar heeft ook geheel zijn eigen stijl. Ook Iwan Klein, de goudsmid, herkent het zoeken naar het uiten van je creativiteit en de tijd.

Na het enthousiaste verhaal van Thijs hebben we nog een kort voorstel rondje met o.a. Ingrid van Ham, Hermann Matischeck, Iwan Klein, Tanneke Jansen, Bert van Leeuwen, Johan Kauffman, Eric Groen, Dennis Last, Noeky Karreman en Mirjam Fondse.

Na het uitwisselen van de diverse visitekaartjes gaat iedereen weer naar huis met een enthousiast verhaal.

Volgende werkplek estafette is bij Els Veltkamp, Voetiushof en zij vertelt over haar nieuwe project sweet heroes. Dat belooft wederom een passievol verhaal te worden.

En de eerstkomende werkplekestafette in 2017 is al geboekt. We gaan dan zilver bewerken onder leiding van Iwan Klein. Maximaal 15-20 personen! Inschrijven zeker aan te raden.

 

16 september 2016 |

Midzomeravond varen was gezellig en geslaagd!

Reacties staat uit voor Midzomeravond varen was gezellig en geslaagd!

Midzomeravond varen

De hele dag had het gegoten, dikke regenbuien boven Nederland en Rotterdam. Een aantal mensen hield de mail in de gaten of het afgezegd zou worden. Maar rond zessen brak de lucht open en klaarde het op. Natuurlijk had de organisatie er vertrouwen in!!

Rond kwart voor 8 was iedereen bepakt en bezakt bij de steiger voor Mendoza. De twee luxe sloepen lagen al klaar en de nodige hapjes en drankjes worden aan boord geplaatst. Met een tekst en uitleg over het varen en gebruik van de boten door de eigenaar, Laurens Kamerling, gaan de trossen los en zetten de sloepen koers richting de Bergse Voor- en Achterplas. De kennismaak ronde duurde wel een uur. Iedereen had leuke verhalen te vertellen, mooie ontwikkelingen en het was dan ook zeer geanimeerd aan boord. De zon brak door en het was heerlijk toeven op het water.

Met een grote groep hebben we daarna nog de lokale horeca onveilig gemaakt. Ook Laurens troffen we weer bij deze gelegenheid. Hij vertelde over het ontstaan van het hele concept, dat nu ruim een jaar draait en behoorlijk groeit.

Dank iedereen voor de gezellige midzomeravond met varen! volgend jaar weer ?!

Midzomeravond varen met ZZPRO  midzomeravond varen

27 juni 2016 |
© 2017 ZZPRO Rotterdam. All Rights Reserved. ZZPRO Hillegersberg Schiebroek
WordPress Directory Theme

Classified Ads Software

Spring naar de toolbar