Nieuws

Terugblik leden-voor-leden acties workshop ‘Mindful werken’

Reacties staat uit voor Terugblik leden-voor-leden acties workshop ‘Mindful werken’

Workshop Mindful werken

Hardlopen, in de natuur zijn, vissen… Dat zijn zo een aantal voorbeelden die worden genoemd als je vraagt naar wat zo’n moment is, waar je helemaal in het hier en nu kunt zijn. Even niet bezig bent met wat er gisteren is gebeurd. Of zorgen hebt over de toekomst.
Maar ondanks die hier- en nu momenten kan er ook best veel drukte aanwezig zijn in het hoofd van de zzp-er. Al die ideeën, creatieve plannen, social media, bezig zijn met klanten en opdrachtgevers…. Hoe kun je ontspannen ten midden van al die (werk) drukte in je hoofd?
Tijdens deze workshop werd er o.a. geoefend met de 3 minuten adempauze, een korte Mindfulness oefening waarbij je jezelf de ruimte leert geven om tijdens een drukke dag even tot rust te komen. Ook deden we een vorm van yoga die in opkomst is bij bedrijven en organisaties: Yoga nidra, ook wel slaapyoga genoemd. Bij deze vorm hoef je niet te bewegen, maar lig je stil en volg je de begeleidende stem. Het is een methode om fysiek, mentaal en emotioneel helemaal te ontspannen. Een half uur staat daarbij gelijk aan ongeveer 3 tot 4 uur (lichte) slaap.
‘Heerlijk’ en ‘ontspannen’, waren de woorden waar de deelnemers de workshop mee afsloten. ‘En de 3 minuten adempauze is een simpele oefening die je makkelijk kunt toepassen in je dagelijkse (werk) leven.’
Heb je deze workshop gemist, maar zou je graag 1 van de oefeningen thuis willen doen? Je vindt ze op het YouTube kanaal van Vivoforlife: 3 minuten ademruimte en yoga nidra.

Met dank aan Nadia Bertelli, Vivo for life

13 mei 2018 |

Terugblik leden-voor-leden actie workshop ‘Trots op je eige’

Reacties staat uit voor Terugblik leden-voor-leden actie workshop ‘Trots op je eige’

“De workshop Trots op je eige van Zin in Grip door Miek van Zanten Solleveld en Marjon Letter werd goed bezocht door 10 ZZPRO mensen en 4 mensen uit het netwerk van Zin in Grip.

We beloofden:

Je hebt zicht op jouw talenten en je roeping.
• Je kunt uitstelgedrag, angst en chaos transformeren in focus en resultaat.
• Je kunt ook andere emotionele blokkades die je ervan weerhouden om dat te doen wat je moet doen herkennen en transformeren.
• Je hebt een nieuwe visie op trots en bescheidenheid.
• Je kan staan voor wat je belangrijk vindt en je klanten zien dat ook.

De feedback van de deelnemers na deze avond:

Het was een leuke energie workshop met veel dynamiek en variatie. Dat was leuk! Dus het was leuk en zeker zinvol Fijn hoe dingen in elkaar grijpen.

Bedankt voor de mooie workshop vorige week!

Ja, het was een mooi avond. Gastvrij, open en goede begeleiding.

Ik heb genoten van de avond, de professionaliteit en de aanpak, echt een compliment waard. Respectvol omgaan met elk antwoord, zo zonder oordeel aannemen en vandaar uit weer verder gaan. Ik ga je zeker aanbevelen aan anderen of mensen doorverwijzen.

Zin in grip heeft mij geleerd om meer fier op mezelf te zijn..En ja de andere kant mag er ook gewoon zijn. Ik raad je aan een workshop bij te wonen.

Ik vond de prijs (€25,-) kwaliteit verhouding bij aanvang een goede stimulans, achteraf was het me zeker meer waard!”

Met dank aan Miek van Zanten Solleveld.

13 mei 2018 |

Kersttoespraak van onze voorzitter

Reacties staat uit voor Kersttoespraak van onze voorzitter

Beste donateurs,

Van harte welkom op de jaarlijkse Kerstpakkettenborrel van Stichting ZZPRO.

Dat lijkt mij het enig juiste welkom. Genderneutraal en juridisch kloppend. Warm klinkt het zeker niet. Maar ja, wat kun je verwachten van een voorzitter die in het dagelijks leven advocaat is. Zo’n man in krijtstreep die alleen in declarabele minuten denkt.

Het zal niet bij iedereen bekend zijn, maar in mijn vrije tijd ben ik ook voorzitter van de Belbus, een wijkbus voor ouderen en mindervaliden. Die club bestaat uit 75 vrijwilligers van tussen de 23 en 83 jaar, die elk jaar zo’n 21.000 ritten verzorgen. Van huis naar de Appie Heijn, of naar het ziekenhuis en weer terug. Vooral ter voorkoming van isolement. Daarmee maakt die club het verschil.

En dat, dat is de overeenkomst met ZZPRO. Ook ZZPRO maakt het verschil! Ga maar na.
Vrijwel iedereen van ons begon schuchter bij de ontbijtjes van Johan. We vertelden elkaar over plannen maar ook over onze onzekerheden. We leerden pitchen en met ons geld omgaan.

Dit jaar vierden we het 5 jarig bestaan van ZZPRO. En ik weet niet of u het gezien heeft, maar daar waren zo’n 60 echte ondernemers. Serieus en vol met plannen. Plannen en doelstellingen. En daar komt van alles uit voort. Zelfs een liefdesrelatie. En o ja, hoewel 5 jaar ouder, werd er tot in de late uurtjes geswingd.

Dit jaar hebben we nieuwe leden op de zeepkist zien stappen en met heel veel passie horen vertellen over hun werk. Iwan Klein bijvoorbeeld: een smid die tikkend met een heel klein hamertje zilver kan buigen. Jan-Evert Zondag: een luchtfotograaf die van Hillegersberg zijn thuisbasis heeft gemaakt.
En recent Christine Kortland, een moleculair bioloog die zich liever bezig houdt met grafkunst. Na een gezamenlijk bezoek aan haar atelier tijdens de Werkplekestafette begrepen we haar besluit. Onlangs heeft Christine de Publieksprijs gewonnen bij het Nederlands kampioenschap Letterhakken in Natuursteen!

Onder de indruk zijn we ook als Paul Kampman een cursus LinkedIn geeft. Aan een willekeurige keukentafel ontstaan dan nieuwe ideeën, nieuw werk en nieuwe samenwerkingsvormen. En je leert wat over LinkedIn. En dat is mooi!

Ook het bestuur heeft dit jaar bijgeleerd. We hebben geleerd dat ook wij nog van elkaar kunnen leren. Door met elkaar ‘werken-aan-werk’-sessies af te spreken. Door de boel eens om te gooien en eens een keer niet een congres te organiseren. Door toch eens mee te gaan naar die massale MKB-borrels.

De gevolgen daarvan gaan jullie in het nieuwe jaar merken. Het nieuwe jaar dat op 16 januari a.s. begint met een spetterende Nieuwjaarsborrel. Een nieuw jaar met een nieuw logo en heel veel plannen. We gaan ons in 2018 meer richten op de ZZP-ers van heel Rotterdam. Maar we houden het ook klein. Door workshops te gaan organiseren van donateurs voor donateurs. En dat gaan jullie allemaal meemaken!

Ik wil tot slot mijn collega-bestuursleden bedanken: Arie Smitskamp, Johan Kauffman, Mirjam Fondse, Noeky Karreman en Paul Kampman. Met jullie was het één langdurend feestje!

En, lieve donateurs: blijf ons trouw. Want ZZPRO, dat maakt het verschil!

Bert van Leeuwen
Voorzitter ZZPRO

IMG_7190

IMG_7191

21 december 2017 |

LinkedIn, zegen of hels?

Reacties staat uit voor LinkedIn, zegen of hels?

LinkedIn, je bent er regelmatig actief op of je doet er (te) weinig mee.

Woensdagmorgen 8 november gingen negen ondernemers druk aan de slag om aan hun LinkedIn profiel te werken. Door met elkaar te sparren over woorden, profielen, kenmerken èn ideeën uit te wisselen krijgt iedereen zijn profiel weer scherper. Onder bezielde leiding van Paul Kampman worden headlines herschreven, kijkt iedereen naar zijn of haar samenvatting, controleert men of de algemene informatie wel klopt en worden nieuwe vaardigheden toegevoegd. Het is een geanimeerde ochtend die omvliegt.

Verder bieden zich direct nieuwe mogelijkheden voor nieuwe workshops. Namelijk een vervolg op deze LinkedIn sessie (heeft iedereen vijf mensen benaderd voor een aanbeveling?) en ook één van de deelneemsters biedt direct een workshop aan voor de ZZPRO leden. Kortom, geslaagde ochtend en voor herhaling vatbaar. Dank Paul Kampman voor de voorbereiding en begeleiding.  het laatste huiskamerkantoor

 

8 november 2017 |

Jubileumfeest

Reacties staat uit voor Jubileumfeest
Jubileumfeest ZZPRO

ZZPRO viert feest

De stichting bestaat vijf jaar en dat vieren we donderdag 23 maart met een besloten feest voor leden en oud-leden. Op Facebook blikken we terug op de afgelopen vijf jaar. Wat is er al veel georganiseerd. Wat hebben er al veel mensen opdrachten uit gehaald. Wat zit er al ont-zettend veel tijd in vanuit het bestuur. Wat zijn er al leuke en succesvolle samenwerkingen uit ontstaan. Hele artikelen kunnen we er mee vol schrijven. Maar dat doen we niet.

Vooruitgang

We gaan eerst feest vieren en kijken, af en toe, nog terug op die vijf intensieve jaren. Maar vooral kijken we vooruit. Om de zzp’ er nog beter in beeld te krijgen bij bedrijven, bij de politiek, bij de opdrachtgevers. Zodat we nog meer mooie contacten leggen. En de leden bij potentiële opdrachtgevers onder de aandacht brengen.

Jubileumfeest ZZPRO

Jubileumfeest ZZPRO

17 maart 2017 |

ZZPRO in Hart van Holland

Reacties staat uit voor ZZPRO in Hart van Holland

Uit de krant

De afgelopen weken heeft Bert van Leeuwen, de nieuwe voorzitter van ZZPRO, diverse gesprekken gevoerd. Met diverse leden, die bij hem kwamen speeddaten, en met heel veel organisaties. Ook een groot interview met de krant ontbrak niet in zijn agenda. Bijgaand het artikel uit de Hart van Holland, week van 1 maart 2017.

Bert van Leeuwen in de krant

2 maart 2017 |

Nieuwe voorzitter

Reacties staat uit voor Nieuwe voorzitter
foto door Paul Kampman

Nieuwe voorzitter ZZPRO

In alle uitnodigingen werd het aangekondigd; per 1 februari heeft ZZPRO een nieuwe voorzitter. En op de gezellige en drukbezochte afscheidsborrel van Tanneke Jansen is de naam bekend gemaakt. Bert van Leeuwen neemt de voorzittershamer over van Tanneke!

Het bestuur heeft gesprekken gevoerd met verschillende mensen. Stuk voor stuk leuke en geschikte mensen, maar een eigen bedrijf is niet altijd te combineren met een bestuurslidmaatschap. Bert draait al twee jaar mee als gewoon bestuurslid en heeft al contacten met de Gemeente en met collega-netwerkorganisaties. Bovendien heeft hij veel zin in de klus. Jullie gaan snel van hem horen.

Tanneke Jansen gaat zich nu volledig richten op haar opleiding in de klassieke homeopathie met als doel om zelf een praktijk te starten. Ze is daarnaast nu bezig met een nieuwe klus, die prompt op 1 februari op haar pad kwam.

Wat moet je weten van de nieuwe voorzitter:

Bert van Leeuwen

Geboren:                                         29 augustus 1961 te Rotterdam

Leeftijd:                                            55

Middelbare school:                        Professor Casimir VWO in Vlaardingen (nu VOS)

Studie:                                              Kandidaats Politieke Wetenschappen in Leiden

Doctoraal Nederlands Recht (Strafrecht en Sociaal Recht) in Leiden

Werkervaring:                                  Jurist sinds 1986 en Advocaat sinds 1998

Sinds 2008 zelfstandig advocaat onder de naam

Advocatenkantoor van Leeuwen

Specialisaties:  Arbeidsrecht en Letselschade

Bestuurlijk:                                    Voorzitter ZZPRO te Rotterdam (Bestuurslid sinds 2015)

Voorzitter Wijkbus Hillegersberg-Schiebroek

Houdt van:                                     Rotterdam, Feyenoord, Netwerken

Laatste boek:                                 Johan Cruijff – Mijn Verhaal 2016 (download)

Laatste cd:                                      Nick Cave – Skeleton Tree 2016 (download)

Favoriete vakantieland:               Australië

Favoriete eten:                               Indonesische keuken

Favoriete drank:                             Cola Zero

Altijd wakker maken voor:            Een mooie en lastige zaak, of een leuke en

drukbezochte netwerkborrel

Wil altijd nog eens:                        Parachutespringen

foto door Paul Kampman

foto door Paul Kampman tijdens het Jaarcongres 2016

Bert houdt het welkomstpraatje

8 februari 2017 |

Wie wil er zo’n 2000 mensen vertegenwoordigen?

Reacties staat uit voor Wie wil er zo’n 2000 mensen vertegenwoordigen?
tannekejansen

Draag ik de voorzittershamer aan jou over?

De eerste jaren is met veel energie en enthousiasme gewerkt aan de opstart en naamsbekendheid van ons netwerk. De afgelopen 3 jaar hebben we de nadruk gelegd op het verder professionaliseren van ons netwerk en samenwerken met Gemeente en andere ondernemersnetwerken. Samen met de winkeliers- en ondernemersverenigingen HIS behartigen wij onze belangen bij de bedrijfscontactfunctionaris en “Stadsontwikkeling”. Periodiek overleggen we met de Gemeente, waarbij wij uitwisselen wat praktisch en nodig is om te zorgen dat ook zzp-ers in aanmerking kunnen komen voor grote opdrachten bij gemeentelijke instellingen.
De samenwerking met ZZP Capelle, ZZP Krimpenerwaard en ZZP Zuidplas heeft geleid tot een geslaagde gezamenlijke BBQ. Je bent ook welkom bij evenementen van onze ZZP-collega’s. Een ander mooi resultaat is dat we collectief lid zijn geworden van MKB Rotterdam, zodat jij als ZZPRO-lid naar de MKB Rotterdam bijeenkomsten kunt!
Nu vind ik het tijd om plaats te maken voor een opvolger. Lijkt het jou leuk op te treden als gezicht en aanspreekpunt voor onze club en onze belangen te behartigen? Neem dan contact met me op voor meer info. Ik hoor graag van jou! voorzitter@zzpro.nl
Tot gauw!

Tanneke Jansen

21 november 2016 |

Laatste borrel Buurtwerkplek

Reacties staat uit voor Laatste borrel Buurtwerkplek
Feest Driezestig

Laatste borrel Buurtwerkplek

Hermann Matieschek stopt met de Buurtwerkplek. En daarom kun je op 24 november tussen 17.00-19.00u persoonlijk afscheid nemen van de Buurtwerkplek. Hermann-kleinHij gaat zich op een andere vorm van ondernemen richten. Wat er met de Buurtwerkplek gaat gebeuren is nog niet bekend. Bedankt Hermann voor je gastvrijheid tijdens de vele Open Coffees en de keren dat we gebruik konden maken van de Buurtwerkplek. We wensen je veel succes toe met je verdere ondernemersplannen!

1 november 2016 |

Jubileumjaar 2017

Reacties staat uit voor Jubileumjaar 2017
foto-logo

5 Jaar ZZPRO: Lustrumfeesten

In 2017 bestaan wij 5 jaar! Ons 1e lustrum; dat vraagt om een goed feest! En wat is nu een goed feest? Dat bepaal jij! Heb jij een goed idee hoe wij ons lustrum gaan vieren, laat het weten en organiseer het samen met andere leden. Een groots gala, een zakenontbijt, iets sportiefs, een cultuurmarathon, vakinhoudelijke workshops of gewoon met zijn allen de kroeg in? Jij en je mede-zzpro-ers bepalen hoe ons lustrum er uit gaat zien. Heb je een concreet plan? Neem contact op met een van de bestuursleden, dan maken we er samen een geweldig feest van!

evenementen@zzpro.nl

 

23 september 2016 |
© 2018 ZZPRO Rotterdam. All Rights Reserved. ZZPRO Hillegersberg Schiebroek
WordPress Directory Theme

Classified Ads Software

Spring naar de toolbar