Kersttoespraak van onze voorzitter

Beste donateurs,

Van harte welkom op de jaarlijkse Kerstpakkettenborrel van Stichting ZZPRO.

Dat lijkt mij het enig juiste welkom. Genderneutraal en juridisch kloppend. Warm klinkt het zeker niet. Maar ja, wat kun je verwachten van een voorzitter die in het dagelijks leven advocaat is. Zo’n man in krijtstreep die alleen in declarabele minuten denkt.

Het zal niet bij iedereen bekend zijn, maar in mijn vrije tijd ben ik ook voorzitter van de Belbus, een wijkbus voor ouderen en mindervaliden. Die club bestaat uit 75 vrijwilligers van tussen de 23 en 83 jaar, die elk jaar zo’n 21.000 ritten verzorgen. Van huis naar de Appie Heijn, of naar het ziekenhuis en weer terug. Vooral ter voorkoming van isolement. Daarmee maakt die club het verschil.

En dat, dat is de overeenkomst met ZZPRO. Ook ZZPRO maakt het verschil! Ga maar na.
Vrijwel iedereen van ons begon schuchter bij de ontbijtjes van Johan. We vertelden elkaar over plannen maar ook over onze onzekerheden. We leerden pitchen en met ons geld omgaan.

Dit jaar vierden we het 5 jarig bestaan van ZZPRO. En ik weet niet of u het gezien heeft, maar daar waren zo’n 60 echte ondernemers. Serieus en vol met plannen. Plannen en doelstellingen. En daar komt van alles uit voort. Zelfs een liefdesrelatie. En o ja, hoewel 5 jaar ouder, werd er tot in de late uurtjes geswingd.

Dit jaar hebben we nieuwe leden op de zeepkist zien stappen en met heel veel passie horen vertellen over hun werk. Iwan Klein bijvoorbeeld: een smid die tikkend met een heel klein hamertje zilver kan buigen. Jan-Evert Zondag: een luchtfotograaf die van Hillegersberg zijn thuisbasis heeft gemaakt.
En recent Christine Kortland, een moleculair bioloog die zich liever bezig houdt met grafkunst. Na een gezamenlijk bezoek aan haar atelier tijdens de Werkplekestafette begrepen we haar besluit. Onlangs heeft Christine de Publieksprijs gewonnen bij het Nederlands kampioenschap Letterhakken in Natuursteen!

Onder de indruk zijn we ook als Paul Kampman een cursus LinkedIn geeft. Aan een willekeurige keukentafel ontstaan dan nieuwe ideeën, nieuw werk en nieuwe samenwerkingsvormen. En je leert wat over LinkedIn. En dat is mooi!

Ook het bestuur heeft dit jaar bijgeleerd. We hebben geleerd dat ook wij nog van elkaar kunnen leren. Door met elkaar ‘werken-aan-werk’-sessies af te spreken. Door de boel eens om te gooien en eens een keer niet een congres te organiseren. Door toch eens mee te gaan naar die massale MKB-borrels.

De gevolgen daarvan gaan jullie in het nieuwe jaar merken. Het nieuwe jaar dat op 16 januari a.s. begint met een spetterende Nieuwjaarsborrel. Een nieuw jaar met een nieuw logo en heel veel plannen. We gaan ons in 2018 meer richten op de ZZP-ers van heel Rotterdam. Maar we houden het ook klein. Door workshops te gaan organiseren van donateurs voor donateurs. En dat gaan jullie allemaal meemaken!

Ik wil tot slot mijn collega-bestuursleden bedanken: Arie Smitskamp, Johan Kauffman, Mirjam Fondse, Noeky Karreman en Paul Kampman. Met jullie was het één langdurend feestje!

En, lieve donateurs: blijf ons trouw. Want ZZPRO, dat maakt het verschil!

Bert van Leeuwen
Voorzitter ZZPRO

IMG_7190

IMG_7191

21 december 2017 |

Geen reacties toegestaan

© 2018 ZZPRO Rotterdam. All Rights Reserved. ZZPRO Hillegersberg Schiebroek
WordPress Directory Theme

Classified Ads Software

Spring naar de toolbar